Helaas nemen wij geen nieuwe klanten meer aan.

Salon en milieu

In de salon maak ik gebruik van een waterontharder, deze zorgt ervoor dat er met zacht water wordt gewassen. Het zachte water is minder belastend voor de huid en vacht van de hond. Honden met een gevoelige huid hebben hier vaak baat bij, maar ook voor honden met geen huidproblemen is het fijn om met zacht water en zo min mogelijke product te worden gewassen. Doordat het water kalkvrij is, hoef ik ook minder shampoo te gebruiken. Dit heeft weer als gevolg dat het wassen van de honden minder belastend is voor het milieu.   

Ik werk enkel met producten van Tropiclean. Dit is een merk wat speciaal ontwikkeld is voor honden en katten en werkt enkel met natuurlijke ingrediënten. De reden dat ik dit merk gebruik is de kwaliteit van het product. De shampoo is zacht voor de huid en heeft een uitstekende werking. Voor de verschillende vachttypes en voor de gevoelige huid gebruik ik specifieke shampoo’s. Niet alleen de shampoo, maar ook de oorreiniger en andere producten zijn van dit merk.

Het is ook mogelijk om de producten van Tropiclean aan te schaffen in de salon. Zo kunt u ook thuis uw viervoeter verzorgen met kwalitatief goede producten.

Ook de stroom wordt opgewekt door de zonnepanelen die we op het dak hebben liggen. Hiermee probeer ik niet alleen het beste te doen voor de honden, maar ook zo goed mogelijk voor de rest van het milieu te zorgen en zo mijn steentje bij te dragen.

Vaak krijg ik de vraag hoe ik met hygiëne om ga in de salon. Na elke trimbeurt worden de tafel en het bad gedesinfecteerd. Ook het materiaal word hygiënisch gereinigd. Aan het einde van elke week worden de vloeren en muren ook hygiënisch gereinigd. Wanneer er een hond met vlooien of ziektes in de salon is geweest, reinig ik het natuurlijk nadat deze hond naar huis is geweest. Deze honden behandel ik dan ook met handschoenen aan. Het spreekt voor zich dat ik tijdens en na de trimbeurt mijn handen was en indien nodig desinfecteer. hygiëne staat hoog in ons vaandel, maar dit kan ik niet alleen. Hierom vraag ik u ook om van te voren aan te geven als uw hond ziek is of vlooien heeft. Dan zoeken we samen naar een gepaste oplossing.