Helaas nemen wij geen nieuwe klanten meer aan.

Trimtechnieken

Welke trim technieken gebruiken wij?

Elk ras heeft een unieke vacht, dit betekent ook dat elk ras zijn unieke verzorging nodig heeft. Wanneer u voor het eerst komt zullen we uitleggen welke behandeling het meest geschikt is voor uw hond. In overleg maken we een behandelplan, qua lengte ed. Neem ook gerust de borstels of kammen een keer mee die u gebruikt, dan kunnen we kijken of dit goed is voor de vacht.

Bij elke behandeling worden de nagels geknipt en oren na gekeken. Anaal klieren uitknijpen doen we niet. Was bij voorkeur de hond niet in de 4 dagen voor hij naar de salon komt.

Plukken en strippen Bij deze 2 technieken worden de honden geplukt. Beiden zijn voor een ruw harige vacht even goed. Het verschil is dat bij strippen de vacht voor de helft wordt geplukt. Hierdoor blijft een deel van de bovenvacht staan en er ontstaan 3 lagen in de vacht. De hond blijft hierdoor het hele jaar rond ruwharig, maar verzorgd. Honden met een stripvacht moeten 3 à 4 keer per jaar geplukt worden, honden met een plukvacht moeten 2 à 3 keer. Plukken doet geen zeer, omdat we pas plukken wanneer de vacht plukrijp is. Dit betekent dat de vacht los laat en er worden dus alleen losse, dode haren weg geplukt. Na een plukbehandeling wordt de hond niet gewassen, om irritatie aan de huid te voorkomen.

Ontwollen o.a. Berner Sennen, Sheltie, Labrador Retriever, Husky. Deze honden hebben allemaal een “wollige” ondervacht. Deze ondervacht komt gemiddeld 2 keer per jaar helemaal los, de plukken vliegen op dat moment door het huis. De hond wordt gewassen met speciale shampoo en de vacht wordt dan goed gemasseerd. Hierdoor komt het overgrote deel van de vacht los. Na het wassen worden ze tijdens het drogen ontwolt en halen we de losse vacht eruit.

Knippen en scheren In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, maakt knippen of scheren niet uit voor de vacht. De vacht wordt bij beide technieken afgesneden. De reden dat we soms kiezen voor scheren en soms voor knippen zit hem puur in de afwerking. Een lange vacht is makkelijker te knippen hierdoor kunnen we hem volledig naar eigen inzicht op lengte zetten en stylen. Scheren gaat sneller maar is meer geschikt voor korte lengtes. Voor het knippen en scheren wordt de hond ten allen tijde gewassen in de salon.

Klitten en vilt Een hond met veel klitten worden kort gezet, dit betekent in de praktijk dus geschoren. Het is ook zeker niet zo dat kort scheren makkelijker is. Doordat je kort op de huid zit is de kans op raakscheren veel groter. Ook stikt de huid onder vilt snel en hierdoor ontstaat jeuk, irritatie en in het ergste geval ontstekingen en afknellingen. Vilt zorgt ervoor dat de vacht zijn temperatuur regulerende functie verliest en is daarnaast ook erg pijnlijk voor de hond.