Salon

In de salon maak ik gebruik van een waterontharder, deze zorgt ervoor dat er met zacht water wordt gewassen. Het zachte water is minder belastend voor de huid en vacht van de hond. Doordat het water kalkvrij is, hoef ik ook minder shampoo te gebruiken. Honden met een gevoelige huid hebben hier vaak baat bij, maar ook voor honden met geen huidproblemen is het fijn om met zacht water en zo min mogelijke product te worden gewassen.    

Ik werk enkel met producten van Tropiclean. Dit is een merk wat speciaal ontwikkeld is voor honden en katten en werkt enkel met natuurlijke ingrediĆ«nten. De reden dat ik dit merk gebruik is de kwaliteit van het product. De shampoo is zacht voor de huid en heeft een uitstekende werking. Voor de verschillende vachttypes en voor de gevoelige huid gebruik ik specifieke shampoo’s. Niet alleen de shampoo, maar ook de oorreiniger en andere producten zijn van dit merk.

Ook de stroom wordt opgewekt door de zonnepanelen die we op het dak hebben liggen. Hiermee probeer ik niet alleen het beste te doen voor de honden, maar ook zo goed mogelijk voor de rest van het milieu te zorgen en zo mijn steentje bij te dragen.